Župan Stipe Zrilić sa suradnicima posjetio školu u Salima

Prvoga dana nove školske godine župan Stipe Zrilić u pratnji pročelnika Ivana Šimunića, Milene Ikić, Davora Lonića i Krešimira Laštre, posjetio je OŠ Petra Lorinija u Salima.
Ova škola, jedna od najstarijih na području Zadarske županije ima 48 učenika od kojih je 8 prvašića. Područna škola Božava broji 5 učenika koliko ih ima od 2012. godine.
Međutim, u matičnoj školi u Salima ove je godine manje učenika u odnosu na prethodne godine kada ih je bilo 52-57, ali zato ohrabruje činjenica da vrtić koji se nalazi u zgradi škole trenutačno pohađa 30 ak mališana.
Delegaciju Zadarske županije dočekao je ravnatelj škole Gordan Dragaš te načelnik općine Zoran Morović sa suradnicima.
Župan je učenicima i djelatnicima škole zaželio puno uspjeha u novoj školskoj godini i naglasio kako je jedna od osnovnih djelatnosti Županije upravo briga o dobrim uvjetima školovanja svih učenika na cijelom području Zadarske županije.
Ovaj posjet bila je prilika i za radni sastanak sa vodstvom općine kako bi se upoznali s aktualnim otočnim problemima.
Razgovaralo se uglavnom o problemima brodskih veza, dotrajalosti autobusa koji voze po otoku, problemima privezišta i koncesija na sidrištima, vodoopskrbi te mogućnostima korištenja sredstava iz europskih fondova.