Župan Zrilić otvorio izložbu fotografija i dokumenata “Svitlo hrvatskoga križa” Župan Zrilić otvorio izložbu fotografija i dokumenata “Svitlo hrvatskoga križa”
U sklopu programa obilježavanja 25. obljetnice 112. brigade HV –a, Državni arhiv u Zadru i Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV... Župan Zrilić otvorio izložbu fotografija i dokumenata “Svitlo hrvatskoga križa”

U sklopu programa obilježavanja 25. obljetnice 112. brigade HV –a, Državni arhiv u Zadru i Udruga dragovoljaca i branitelja Domovinskog rata 112. brigade HV priredili su Izložbu fotografija i dokumenata o ratnom putu brigade.
Izložba je postavljena u Izložbenoj dvorani Državnog arhiva u Zadru, a bit će otvorena do 8. srpnja 2016.  godine, radnim danima od 10 do 13 sati.

Izložbu je simboličnim paljenjem svjetla za sve poginule pripadnike 112. Brigade HV-a otvorio župan Stipe Zrilić. Prisjetivši se godina nastajanja ove brigade , župan se prisjetio i dana stvaranja hrvatske države te naglasio: „Ova brigada je temeljna zadarska postrojba koja je sudjelovala u svim važnijim operacijama i koja je dala veliki doprinos Domovinskom ratu koji je temelj hrvatske slobode i samostalnosti“.

Urednik Izložbe je Marijan Maroja, arhivski savjetnik.  Postav izložbe: Zlatko Franić, Vladimir Alavanja, prof. i Marijan Maroja.  Izložba se održava pod pokroviteljstvom Zadarske županije i Grada Zadra.

Osim fotografija i dokumenata na Izložbi je umjetnik Zlatko Franić, pripadnik 112. brigade, izložio svoja umjetnička djela pod imenom „Svitlo hrvatskoga križa“.