Župan Zrilić učenicima poželio vesele i radosne školske dane!

Povodom početka nove školske godine, zadarski župan Stipe Zrilić prigodno se obratio učenicima, roditeljima, nastavnicima, ravnateljima i ostalim suradnicima.

“Školsko je zvonu jutros po prvi put pozdravilo učenike prvih razreda, te im želim dobrodošlicu u školske klupe, želim im vesele i radosne školske dane, koje će dijeliti sa svojim novim prijateljima i učiteljima.

Odgoj i obrazovanje temelji su svakog društva i najbolji način razvoja ljudskih potencijala. Bez kvalitetnih učitelja i nastavnika, te obrazovanih i sposobnih učenika nema ni sveopćeg napretka.

Naši su učenici sudjelovali na brojnim natjecanjima na nacionalnoj i međunarodnoj razini i pokazali da međusobnim ustrajnim radom, zalaganjem i povjerenjem između učenika i nastavnika mogu ostvariti visoke ciljeve i na najbolji način promovirati svoju zemlju, kao zemlju znanja.

Od iznimne je važnosti da svi kao društvo budemo potpora svojoj djeci i mladim ljudima da shvate da su upravo oni promicatelji pozitivnih promjena u društvu i da je znanje moć koju im nitko ne može oduzeti.

Stoga svim učenicima, roditeljima, učiteljima i nastavnicima, stručnim suradnicima i ravnateljima, u ime Zadarske županije i u svoje osobno ime , želim uspješnu školsku godinu.

Vaš župan
Stipe Zrilić, mag.iur