Žuvela: “HDZ nas vara i pljačka već 30 godina, a sad im je za sve kriv Enio!” Žuvela: “HDZ nas vara i pljačka već 30 godina, a sad im je za sve kriv Enio!”
Nezavisni vijećnik Ivo Žuvela reagirao je na priopćenje HDZ-a Zadar u kojem je iskritiziran Enio Meštrović. Žuvelino reagiranje objavljujemo u cijelosti. “[HDZ spinovi-po n-ti... Žuvela: “HDZ nas vara i pljačka već 30 godina, a sad im je za sve kriv Enio!”

Nezavisni vijećnik Ivo Žuvela reagirao je na priopćenje HDZ-a Zadar u kojem je iskritiziran Enio Meštrović. Žuvelino reagiranje objavljujemo u cijelosti.

“[HDZ spinovi-po n-ti put u 30 godina]
Naravno, uvijek NAKON sjednice GV, što samo govori o nemoći u komunikaciji TIJEKOM same sjednice ili postavlja pitanje tko je gradonačelnikov trbuhozborac koji piše priopćenja jer se u direktnoj komunikaciji ne argumentira ono što bi se trebalo.
Idemo redom po medijskim natpisima:
“Dukić ljut na oporbu”. Pa u Gradskom vijeću je HDZ oporba, zato Vas i žulja što ne ide kako biste htjeli, kao zadnja tri desetljeća!
I slažem se s Dukićem, treba biti ljut na HDZ-ovu oporbu! 👍
A zašto onda neki mediji tu HDZ-ovu oporbu u Gradskom vijeću definiraju kao “vladajuću većinu,”?? Možda ih većinom oni financiraju, pa pišu sukladno tome? Zapelo na matematici iz 1. osnovne? Koliko vijećnika ima HDZ &co.? Dajte se saberite! Ili oduzmite, svejedno.
Spočitava se Eniu da je protiv školskih projekata jer nije iša u školu. Slažem se. Triba je doktorirati u Osijeku i poput veleuma Vice Mihanovića i prosipat pamet svima a da pritom nije u stanju objasniti pasus iz svog doktorata.
Ups, nije u HDZ-u. Ispričavam se prepametnim članovima, od kojih su mnogi iza rešetaka.
Zbog puste pameti i poštenja.
“Nijedna politička opcija nije više naštetila Zadru od NL Enia Meštrovića!” Imate vi (namjerno malim slovom) ogledalo doma??
Tko o čemu, kurva o poštenju! Ali za razliku od vas moralnih, stručnih i hrvatskih vertikala, kurva ne zarađuje na tuđoj…muci.

Kad sam bio na praksi nakon 2.godine faxa, jedan stariji liječnik pred mirovinu na Medicini rada me pitao:
-Pa kolega, zašto medicina?
-Na stranu što su ljudsko tijelo i um nešto najizazovnije i najkompleksnije na ovom svitu, zar ima ičeg ljepšeg od pomaganja ljudima?, rekao sam mu.
Znate šta mi je odgovorio?
“E moj kolega, sto puta ćete čovjeku biti na pomoći. Sto i prvi put ili nećete moći ili, na kraju krajeva, nećete više htjeti i bit ćete prozvani smećem, dnom dna. Odreći će Vas se. Takvi su Vam ljudi…”.
E, sad Vam na tu “ljudsku” kartu igra HDZ. Nema veze što su Vas trideset godina gazili, varali, pljačkali…sad Vam je za sve kriv neki Enio!
Oni su oličenje poštenja i hrvatstva! Samo oni su Hrvati i samo oni vole Hrvatsku.
Pa makar i iza rešetaka ili s DORH-om za vratom. Jer, takva ljubav ne poznaje granice.
Mi ostali smo valjda Marsovci, neškolovana horda (citirano).
Ne, nisam Eniov glasnogovornik. Ja sam Ivo i neke stvari bi drugačije. Kao što bi on na mom mjestu. Ne slažemo se u svemu.
Ali zapamtite, obojica smo pred Vas stali svojim imenom i obrazom, bez fige u džepu.
Zajedničko nam je da nam je puna pipa pljačke, diobe po raznoraznim osnovama, poziranja, samohvale i etiketiranja drugog/drukčijeg samo da bi se punilo nečije džepove.
Na Vaš račun.
I za sebe ništa ne tražimo.
Osim pravičnijeg, poštenijeg i humanijeg društva u kojem živimo. Samo smo postali omiljena meta onih i onakvih kakvi nikad ne bi željeli biti. Nas nisu tako odgajali.
Iz ideala smo se postavili na vjetrometinu kojekakvim spodobama.
Imajte to na umu prije nego nas a priori osudite!
Priznajem, sebičan sam-prvenstveno mislim u kakvom će okruženju moja djeca rasti i realizirati sebe. Samo, u tom boljem okruženju vidim i Vašu, bilo čiju djecu!

Ne nasjedajte stranačkim prozirnim priopćenjima pojedinih prozirnih medija, samo pogledajte gdje su Vam klinci iz susjedstva.
Sve će Vam biti jasno.

A generacije koje dolaze nam nikad oprostiti neće što se nismo bar malo potrudili učiniti ovaj naš svijet ljepšim.
Mene kćeri nikad neće pitati “Tata, zašto nisi pokušao?”. Jer znaju da jesam.
A vi udarajte. Nebitni ste mi.”