Zvonimir Ridl novi sportski direktor, a Toni Jeričević voditelj marketinga KK Zadar Zvonimir Ridl novi sportski direktor, a Toni Jeričević voditelj marketinga KK Zadar
Nakon obavljenih razgovora potpisani su ugovori za voditelja marketinga i sportskog direktora u 13:00 sati. Zvonimir Ridl novi je sportski direktor košarkaškog kluba Zadar, a Toni Jeričević voditelj... Zvonimir Ridl novi sportski direktor, a Toni Jeričević voditelj marketinga KK Zadar

Nakon obavljenih razgovora potpisani su ugovori za voditelja marketinga i sportskog direktora u 13:00 sati. Zvonimir Ridl novi je sportski direktor košarkaškog kluba Zadar, a Toni Jeričević voditelj marketinga i odnosa s javnošću.

U izrazito teškom i zahtjevnom procesu odabira najboljeg kandidata za poziciju sportskog direktora i voditelja marketinga direktor KK Zadar, Željko Žilavec iskoristio je svoje pravo da po statutu donese konačnu odluku po pitanju ove dvije izrazito zahtjevne pozicije. Oko pozicije voditelja marketinga i odnosa s javnošću odluka je bila usuglašena s članovima Nadzornog odbora i ovime je potvrđena u javnosti. U većoj konkurenciji za sportskog direktora Žilavec se odlučio za kandidata Zvonimira Ridla koji ima značajno profesionalno košarkaško iskustvo, i ono najbitnije, prijašnje iskustvo kao skaut i agent u zastupanja igrača.

Zvonimir Ridl je bivši profesionalni košarkaš koji je pet sezona proveo igrajući za KK Zadar. Osim Zadra, igrao je i za druge poznate hrvatske klubove kao što su Split, Slavonski Brod, Darda i Osijek 2006. U svojoj profesionalnoj košarkaškoj karijeri iza sebe ima i značajno međunarodno igračko iskustvo igrajući za poljski Czarni Slupsk, mađarski Debrecen, češki Novy Jicin, nizozemski Amsterdam, mađarski Ase Stomeromu i češki Brno i Debrecen. Posljednjih deset godina radio je kao profesionalni sportski agent i menadžer vlastite agencije Ridl Basketball Agency. Njegovo košarkaško iskustvo biti će od neprocjenjive vrijednosti za košarkaški klub Zadar.

“Ponosan sam što sam izabran za novog sportskog direktora i što sam postao dio tima KK Zadar. Namjeravam dati maksimum i dobrim rezultatima rada opravdati ukazano mi povjerenje. Siguran sam da ću svaki atom snage uložiti u prosperitet kluba koji u mom srcu kao bivšem igraču ima posebno mjesto i vratiti mu zasluge koje svakako ima u usponu moje karijere.” – kazao je Ridl.

Toni Jeričević je bivši košarkaš mlađih generacija KK Zadar. Osvojio je pretkadetsko prvenstvo Hrvatske pod vodstvom Uče Pulanića. Kasnije je igrao I u mladoj košarkaškoj reprezentaciji Hrvatske pod vodstvom Ivice Skelina nakon čega odlazi na studij u SAD koji uspješno i završava iz područja marketinga i menadžmenta. Asistirao je na brojnim sportskim i zabavnim manifestacijama, posjeduje i konkretno službeno iskustvo kao direktor i voditelj marketinga u dvije tvrtke. Posljednjih godina vodio je svoju tvrtku u domeni edukacija i marketinga sa zamjetnim rezultatima. Od prijašnjih iskustava također se mogu izdvojiti I povremene uloge kao novinar i televizijski voditelj što će mu dodatno pomoći u obavljanju ovog izazovnog posla.

“KK Zadar je simbol grada Zadra. Predstavlja ljude koji ovdje žive i duboko je ugraviran u psihu svih nas. To je simbol koji predstavlja našu povijest, našu kulturu, ali i ono najbitnije naš identitet. Ponosan sam da ću svojim radom i znanjem služiti ovako značajnoj instituciji”, rekao je Jeričević.

U svom osvrtu na odabir novih članova tima KK Zadar Žilavec je izjavio sljedeće: “Cilj mi je bio odabrati stručne i neutralne ljude koji će se moći fokusirati samo na košarku i interese kluba.”